Naslovna Vesti VOLVO ODLUČIO: Od 2023. godine će u SAD-u u prodaji biti samo...

VOLVO ODLUČIO: Od 2023. godine će u SAD-u u prodaji biti samo elektrifikovani automobili!

347
0

Švedski brend već postepeno sprovodi strategiju “ugljenične neutralnosti”. Zato će od 2023. u Sjedinjenim Američkim Državama moći da se kupi samo električni Volvo. Kupci neće pronaći druge verzije u salonima. Kao što vidite, proizvođač je ozbiljno shvatio brigu o životnoj sredini.

Ovo je, naravno, tek prvi korak prema potpunoj elektrifikaciji. Hibridne verzije su prelazna faza. Ipak, treba imati na umu da je proizvođač najavio potpuno povlačenje od SUS motora do 2030. godine.

Sve smo bliži sredini 2022. godine i sve je bliže potpuna promena u Sjedinjenim Američkim Državama. Elektrifikovani Volvo će naravno biti dostupan u različitim verzijama. Ono što je sigurno je da će svi dobiti automatske menjače. Neki od njih će ostati kao klasični ili čak blagi hibridi.

Blagi hibrid je već standard kod V60, XC40 i XC90. Kao što možete pretpostaviti, ostale promene slede nakon elektrifikacije. Proizvođač će ponuditi nove boje, uzorke felni, pa čak i ekološke presvlake sa visokim nivoom otpornosti. Biće tu i sitnih kozmetičkih izmena vezanih za dizajn karoserije već postojećih automobila, poput S60 i V60.

Svi modeli u ponudi od 2023. godine će dobiti ugrađeni Google softver.

Izvor: Automobili.ba