Naslovna Vesti Preskupa igračka ili savršeni električni automobil na tri točka?

Preskupa igračka ili savršeni električni automobil na tri točka?

731
0
Foto: ElectraMeccanica promo
Foto: ElectraMeccanica promo

Kanadski proizvođač električnih vozila ElectraMeccanica, objavio je da “sledeća revolucija u potpuno električnoj gradskoj mobilnosti” dolazi na Sajam potrošačke elektronike (CES) 2022, koji će se održati u Las Vegasu od 5. do 8. januara.

Kako se navodi, ova kompanija će na sajmu predstaviti svoj nagrađivani jednosed, električni Solo EV na tri točka.

S obzirom na to da je ovaj model prvi put predstavljen na CES-u 2018, gde je osvojio nagradu IHS Markit Innovation Award, Solo od početka redefiniše ideju ličnog gradskog prevoznog sredstva.

Namenski je napravljen za današnje vozače, i sa tri točka pruža preko potrebno tehnološki napredno, ekološko rešenje koje popunjava prazan prostor između mikro-mobilnosti (poput bicikala i skutera) i tradicionalnog automobilskog prevoza.

Foto: ElectraMeccanica promo

Ima autonomiju u vožnji od oko 100 milja (160 km), dok je maksimalna brzina vozila 130 km/h, što ga čini upotrebljivim i na auto-putu. A koliko će se isti vođati na auto-putu, ostaje nam da vidimo.

Solo takođe ima prednje i zadnje zone gužvanja, zaštitu od bočnog udara, “rollbar”, kontrolu za ograničavanje obrtnog momenta kao i servo-upravljač, električne kočnice, klima-uređaj i Bluetooth konekciju za povezivanje sa multimedijalnim sistemom u vozilu.

Proizvođač nudi ovaj automobil po ceni od 18.500 dolara. Preskupa igračka ili savršeni jednosed koji u potpunosti odgovara gradskoj vožnji?