Naslovna Vesti Sony i Honda pripremaju bum: Njihov prvi električni auto stiže za tri...

Sony i Honda pripremaju bum: Njihov prvi električni auto stiže za tri godine!

441
0

Kompanije Sony i Honda objavile su rad na zajedničkom projektu razvoja električnih automobila, a u izjavi se navodi da novi automobil možemo da očekujemo 2025. godine.

U zajedničkoj izjavi navodi se da će Honda biti zadužena za proizvodnju prvog modela, dok će Sony za to vreme razvijati softversku platformu za automobile. CEO kompanije Sony najavio je početkom ove godine novu granu kompanije – Sony Mobility koja će se baviti upravo električnim automobilima.

Iako Sony danas ne stoji tako dobro na tržištu pametnih telefona, na kojem dominiraju Samsung i druge kompanije iz Azije, Sony je i dalje poznat po sofisticiranim tehnologijama u oblastima koje su ključne za autonomnu vožnju.

U januaru je predstavljen i prvi SUV prototip vozila nazvan Sony Vision-S02, koji je dizajniran u saradnji sa Magna International i Robert Bosch. Auto je bio fokusiran na predstavljanje sistema zabave, i prava prilika da se predstave ključne Sony tehnologije kao što su najrazličitiji senzori koji prate vožnju automobila.

Partnerstvo ove dve kompanije je logičan korak, jer obe kompanije mogu da ponude ključne elemente potrebne za razvoj tehnološki naprednog električnog automobila. Japanski dvojac ulazi na tržište na kojem se već nalaze Tesla, Volkswagen AG, ali od nedavno Apple, Xiaomi i Foxconn Technology Group.

Ovaj potez ne iznenađuje previše s obzirom na globalne trendove rapidnog prelaska na električna vozila i smanjivanja emisije štetnih gasova. Tehnološke kompanije su prihvatile ove trendove na najbolji mogući način i prve se uključile u trku za auto industriju, na ovaj ili onaj način.

Izvor: Smartlife.rs