Naslovna Vesti Beč širi uslugu deljenja električnih vozila!

Beč širi uslugu deljenja električnih vozila!

166
0

Da javni prevoz i automobili i te kako mogu da se kombinuju potvrđuje ponuda bečkog gradskog preduzeća za javni prevoz Wiener Linien koje građanima pored prevoza podzemnom železnicom, autobusima i tramvajima nudi usluge kao što su deljenje automobila.

Preduzeće neprestano radi na poboljšanju usluga i širenju ponude. Još na jesen 2020. broj carsharing vozila se proširio na 28 električnih automobila, dok se trenutno može unajmiti jedno od 50 električnih vozila na različitim lokacijama širom grada. U narednom periodu preduzeće namerava da proširi ponudu na nove lokacije, a da broj električnih vozila za deljenje poveća na 100.

Moguće je unajmiti različite kategorije vozila, od manjih do većih modela, a od iduće godine i kombije. Vozila se mogu koristiti za različite prilike, bio to izlet u okolinu Beča ili odlazak u kupovinu. Po potrebi na raspolaganju stoje i krovna kutija, lanci za sneg te nosači za skije ili bicikli.

Sistem carsharinga ovog bečkog preduzeća je veoma popularan u glavnom gradu Austrije. Samo prošle godine tim automobilima je prevaljeno više od 250.000 kilometara, a prosečno vreme najma iznosi pet sati.

„U Beču imamo više prodatih godišnjih karata za javni prevoz nego registrovanih automobila. Sistem carsharinga Wiener Linien je dodatni razlog zašto građanima ne treba lični automobil. Gusta mreža javnog prevoza s povoljnim cenama u kombinaciji s raširenom i ekološki prihvatljivom ponudom deljenja vozila omogućava da se u Beču do svake tačke dođe na brz i siguran način”, naglašava Peter Hanke, član bečkog gradskog veća zadužen za javni prevoz.

Izvor: Seebiz.eu