Naslovna Automobili Najbolji mali električni automobili

Najbolji mali električni automobili

1404
0
Najbolji mali električni automobili
https://commons.wikimedia.org/wiki/Ctebert

Gužve po gradu i malo mesta za parkiranje u svima nama izazivaju nelagodu. S druge strane, praktičnost, dostupnost ali i dinamika vožnje najbitniji su nam faktori pri odabiru automobila, bilo električnog, bilo benzinca. Jasno je kao dan da su najbolji mali električni automobili pun pogodak za svakog vožača! Međutim, kako se odlučiti za jedan model? I da li uopšte znate koji su to najbolji mali električni automobili? 

Ukoliko ste tek zakoračili u svet EA, vreme je da se upoznate sa praktičnim modelima koji su savršeni za gradsku vožnju! 

Mali električni automobili – birajte mudro

Izborom malog elektrčnog automobila uštedećete značajnu sumu novca kada su tekući troškovi u pitanju. A to je i cilj, pored očuvanja životne sredine. Dakle, ukoliko razmišljate o tome koji bi model električnog automobila bio idealan za vaše potrebe, nastavite da čitate. Možda vam baš ove informacije daju odgovor na pitanje da li da se upuštate u avanturu kupovine električnog automobila. 

Fiat 500

Italijanski brend Fiat nedavno je svoj model 500 predstavio u električnoj varijanti na oduševljenje brojnih ljubitelja ovog modela. Sa osnovnom cenom koja počinje od 23.270 evra, i dometom od 320 km, ovaj model je i više nego pristupačan, ali i praktičan zbog svoje veličine. 

Fiat 500 se može pohvaliti i sa brzom baterijom koja ima sposobnost da se napuni za čak 27 minuta. Sve u svemu, ovo je jedan od najboljih modela malih električnih automobile, koji je idealan za gradsku vožnju ali i za malo dalja odredišta.

Renault Twizy

Renault Twizy je presladak model na koji najviše i najčešće “padaju” žene! Tehnički gledano, Twizy je četvorocikl, sa dva sedišta (putnik sedi iza vozača) i on je dizajniran za vožnju po gradu! Njegov izgled je i više nego zabavan, funkcionalnost (bar kada je parkiranje u pitanju) je odlična, a i cena je pristupačna. Ovaj model možete naći po ceni od 13.900 evra. 

Domet ovog modela je 80 km nakon punjenja, što je sasvim u redu, s obzirom na to da se ovaj električni automobil zaista koristi samo za gradsku vožnju. 

Peugeot e-208

Potpuno električna verzija 208 jedna je od nekoliko kompaktnih EV vozila PSA (Peugeot Société Anonyme) grupe koji su se pojavili na tržištu 2020. godine, ali za razliku od ostalih, e-208 vizuelno najprivlačniji i najpristupačniji model. 

Zbog kombinacije odličnog dometa, performansi, vrednosti, praktičnosti, stila i kvaliteta, cena je nešto jača, ali ovo je definitivno jedan od najboljih malih električnih automobila! 

https://commons.wikimedia.org/wiki/Vauxford

Mini Electric

Mini Electric jedan je od lepših manjih modela električnih automobila. Ovaj model usvaja pogonski sklop BMW-a i3S, posedujući 181 konjskih snaga. Performanse su znatno jače od mnogih manjih automobila. 

Jedino što određenim ljubiteljima električnih automobila može da zamesta jeste domet – iako se navodi da Mini Electric ima domet od 231 km, stvarnost je malo drugačija. U zavisnosti od toga gde se i kako vozi, Mini Electric prelazi između 160 i 193 km. I pored toga, Mini Electric se zasluženo nalazi na listi najbolji mali električni automobili. 

BMW i3

Pionir električnih automobila, BMW je zaista pokrenuo “apokalipsu” a sa modelom I3 je ponudio inovativan pristup koji je i danas na vrhu! 

Standardni model i3 ima sve što je svakom vozaču potrebno – domet od 302 km nakon punjenja kao i 80% napunjene baterije za nešto više od 40 minuta! Malo li je?! Zaista savršen električni automobil, u svakom smislu! 

Renault Zoe

Pitali ste koji su to najbolji mali električni automobili? Renault Zoe je definitivno jedan od njih! Renault Zoe je od izlaska na tržište bio jedan od privlačnijih električnih automobila, čak i kada je imao bateriju od samo 22 kV i domet ne veći od 128 km nakon punjenja. 

Upotrebljivost automobila poboljšana je tokom njegovog životnog veka. Sada postoji ažurirana verzija sa znatno osveženim dizajnom, baterijom od 52 kV i dometom do 394 km. Odličan električni auto koji nudi sve što vam je potrebno.

Volkswagen e-Up

Mogli bismo danima da pričamo i pišemo o najboljim, najskupljim, najpovoljnijim ali i najpoznatijim markama električnih automobila, ali kada su u pitanju najbolji mali električni automobili, čini se da je izbor sužen. Međutim, i pored suženog izbora, Volkswagen e-Up nikako ne može da izostane sa ove liste! 

Volkswagenov najmanji električni automobil prethodi generaciji ID-a i ažuriran je 2020. godine sa povećanom baterijom koja sada obezbeđuje domet od 255 km. Pored toga, cena za ovaj automobil je pala i sada iznosi malo više od 24.400 evra.

Honda e

Honda je shvatila da je budućnost u električnim automobilima, te je izašla na scenu da svojim prvim potpuno električnim automobilom, Hondom E – kompaktnim automobilom prepoznatljivim po svojim karakteristikama, lepom izgledu, funkcionalnosti. Honda e ima domet od najviše 220 km po punjenu, što i nije zanemarljivo. Najčešće se koristi za gradsku i prigradsku vožnju. U svakom slučaju, udoban automobil, a pritom i mali… Savršeno! 

Najbolji mali električni automobili posebni su po mnogo čemu, ali njihova prepoznatljivost, udobnost, ekonomičnost i praktičnost glavni su faktori zbog kojih se ljudi odlučuju za kupovinu istih!