Naslovna Automobili Najpovoljniji električni automobili

Najpovoljniji električni automobili

1509
0
Unsplash
Unsplash

Prodaja električnih automobila je konačno u ekspanziji. Sa više ponuda različitih brendova stvorena je raznolikost, a pored toga, električni automobili postaju vrlo praktični ali i pristupačni. Jasno vam je da se najpovoljniji električni automobili češće biraju od svojih “kolega”. Pa ako smo već upućeni u to koji su najskuplji električni automobili, zašto ne bismo sastavili i listu najpovoljnijih! Ipak je veća verovatnoća da ćemo se pre odlučiti za najpovoljniji električni automobil, zar ne?

Naša lista je obuhvatila sve – od malih hečbekova (automobila sa sa jednim ili dva sedišta) do kompaktnih SUV (terenskih) vozila.  

Najpovoljniji električni automobili – za svakoga ponešto

Iako će neko reći da su i ove cene za većinu previsoke i da primanja prosečnog Srbina teško da mogu da pokriju ovaj luksuz, stanje je takvo kakvo jeste, a ovo su zaista najpovoljniji elektični automobili koje možete naći. 

Iako se brojne kompanije utrkuju da na tržište izbace električne automobile koji neće prelaziti cenu od 10.000 dolara, izgleda da im teško ide, jer, treba pokriti sve troškove ali i obezbediti što bolje performanse elektičnih automobila.

U nastavku saznajte koji su najpovoljniji električni automobili koje možete naći na tržištu. 

Lindza – 5.900 evra

Da, dobro ste pročitali. Lindza M3 se u Srbiji može kupiti za neverovatnih 5.900 evra. Kompanija ELCAR DOO, koja je generalni uvoznik električnih automobila u Srbiji je za svoje klijente obezbedila i više nego pristupačnu cenu. 

Pitate se šta dobijate za 5.900 evra? Dobijate automobil sa dva sedišta, male veličine, lepog i praktičnog dizajna, servo menjač, centralno zaključavanje kao i punu garanciju. 

Smart EQ Fortwo – 23.680 evra

Konačno stupa na scenu pravi gradski automobil sa dva sedišta, koji poseduje elektični pogon. Smart Fortwo poseduje svu uobičajenu sigurnosnu opremu koju biste očekivali u 2021. godini. I iako je mali, ovaj električni automobil vam nudi dosta toga. Prvenstveno domet od 112 kilometara nakon punjenja, što je savršeno za gradsku vožnju. Da li će opravdati cenu? Moraćemo da sačekamo na komentare i iskustva onih koji se odluče za ovaj automobil. 

Smart EQ Forfour – 24.190 evra

U pitanju je električni automobil za četiri osobe, koji se sem ovoga ne razlikuje od modela Fortwo. Domet modela Forfour je, poput cene, malo veći od dvojke, što znači da je i on idealan za gradsku vožnju. Trenutno možete naći i polovni model ovog automobila na sajtu Polovniautomobili.com, čija cena iznosi 14.000 evra. 

Seat Mii Electric – 26.530 evra

Kada su u pitanju najpovoljniji električni automobili, Seat Mii Electric ne može biti izostavljen. Ovaj model automobila ne samo da je prijatan za vožnju, već ima i odličan domet. Cena koja iznosi 26.530 evra nije zanemarljiva, ali kada već govorimo o kvalitetu i povoljnosti, moramo priznati da je Seat Mii odličan izbor, ukoliko ste u finansijskoj mogućnosti i želite da pređete na električni automobil. 

Foto: Unsplash

Chevrolet Bolt EV – 25.600 evra

Chevrolet Bolt EV ažuriran je novim izgledom kako iznutra tako i spolja, ali i sa novom primamljivom cenom. Početna cena je prilično niža u poređenju sa prvim modelom Bolta. Bolt ostaje solidan izbor kada su u pitanju električni automobili, jer pored pristupačne cene odličan je izbor i zbog svoje prostrane unutrašnjosti, modernih karakteristika i odličnog dometa koji iznosi 416 km nakon punjenja. 

Nissan Leaf – 26.150 evra

Nissan Leaf je i dalje najbolji izbor kada je u pitanju pristupačnost kao i praktičnost električnih automobila. Ovaj hečbek postiže domet između 239 i 363 km nakon punjenja, u zavisnosti od konfiguracije koju koristite.

Impresivna lista standardnih karakteristika, koja uključuje 8-inčni ekran osetljiv na dodir sa povezivanjem na pametni telefon i niz brojnih tehničkih funkcija za pomoć vozaču, kao što su automatsko kočenje u hitnim slučajevima, govore u prilog tome da je jedan od najpovoljnijih ali i najboljih električnih automobila.  

Hyundai Ioniq Electric – 27.450 evra

Hyundai Ioniq je mali hečbek koji dolazi u mnogim oblicima, od kojih je jedan EV. Njegov električni domet je 273 km. Čak i pored toga što u ovom segmentu zaostaje za pojedinim konkurentima, ovaj model je jedan od najefikasnijih EV u svojoj klasi. 

Kada stavite sve na papir, razmislite o prednostima i manama, dolazite do zaključka da se isplati uložiti u jedan ovakav automobil. 

Tesla Model 3 – 31.780 evra

Mnogo je toga što brojni kupci vole kod Tesle, ali najviše uživaju u tome što se ovaj model nalazi na listi najpovoljniji električni automobili! Tesla Model 3 istovremeno je sjajna luksuzna limuzina ali i odličan EV, te je zato i privlačan paket! Kada se odlučite za njega, dobijate odličan enterijer, brojne tehničke karakteristike, savršene performanse i izvanredan domet od 568 km. I sve to za cenu koja iznosi 31.780 evra. 

Foto: Unsplah

Kia Niro EV – 32.280 evra

Kia Niro EV još jedan je model koji nije dostupan svuda u svetu, još uvek, ali je odličan izbor ukoliko sagledate sve karakteristike koje nudi. Domet od 384 km nakon punjenja ne treba zanemariti, pogotovo kada je u kombinaciji sa svim karakteristikama koje Kia Niro EV nudi! 

Mini Electric – 32.460 evra

Ovo je ime koje vam je poznato! Gradski orijentisan Mini ide u korak sa najpoznatijim markama električnih automobila. Kako i ne bi kada poseduje sve što jedan korisnik električnog automobila može da poželi! Pored odličnih performansi, lakoće vožnje, dobrog dometa od 225 km nakon punjenja, i cena je jedna od pristupačnijih!

Ako ste još uvek u nedoumici da li da pređete na korišćenje električnog vozila, možda vas najpovoljniji električni automobili “ubede” da je zaista vreme da to i učinite. S druge strane, možda nije loše ni sačekati još malo, jer, kao što smo na početku rekli, kompanije počinju da se utrkuju koja će iznedriti odličan ali i povoljan električni auto koji će biti baš po vašoj meri!