Naslovna Vesti Tesla ne staje: Kompanija planira postavljanje novih superpunjača!

Tesla ne staje: Kompanija planira postavljanje novih superpunjača!

155
0

Da, dobro ste pročitali. Tesla planira postavljanje novih superpunjača! Neke od novih lokacija bi mogle da budu ostrvo Vankuver i Nacionalni parkovi u SAD-u.

Iako Tesla već ima 35.000 superpunjača širom sveta, kompanija ne planira tu da stane!

Do sada je bila nejasno kako Tesla tačno bira nove lokacije. Međutim, sada putem ankete na Twitter-u, kompanija traži od javnosti da se izjasni gde će biti postavljeni sledeći superpunjači.

Neke od najtraženijih lokacija su najmanje dostupne, uključujući američke nacionalne parkove, ostrvo Vankuver, Havaje i Aljasku. U Britanskoj Kolumbiji, postoji dosta Teslini vozila ali postoji samo nekoliko superpunjača.

Zatim, postoji samo jedna stanica na Aljasci u gradu Soldotna kao i na Havajima u gradu Honolulu. Takođe, plan je instalirati superpunjače i na ulazima Nacionalnih parkova u SAD koji se često nalaze u udaljenim regionima.

Tesla ima 1.469 lokacija superpunjača u SAD. Broj punjača u velikoj meri varira po stanici. Međutim, povećanje broja stanica zaostaje za prodajom vozila. Instalacije superpunjača su 2021.godine porasle su za samo 35 odsto. Ovo bi uskoro mogao postati veći problem, jer je kompanija navela da će otvoriti svoju mrežu superpunjača za vozila koja nije proizvela.

Naravno ni instalacija nije tako jednostavna. Tesla je nedavno objavila oglas za posao za svoj kanadski dizajnerski tim. Kompanija je napomenula da je kandidatima potrebno iskustvo i još dosta drugih stvari.

Tesla je navela da su prosečne mesečne posete stanicama gde se nalaze superpunjači u Kanadi drastično porasle i iznose od 2.000 do 3.000 u oblasti Toronta i 2.000 do 5.000 u Vankuveru.

Izvor: PCpress.rs