Naslovna Automobili Najbolji Teslini električni automobili

Najbolji Teslini električni automobili

996
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/raneko
https://commons.wikimedia.org/wiki/raneko

Kada kažete Tesla, sledeće što se nadovezuje na ime ove velike kompanije jeste činjenica da je upravo on lider na tržištu električnih automobila! Najbolji Teslini električni automobili dokaz su da ova kompanija ne odustaje od toga da svim potrošačima pruži najbolje performanse ali i da bude pristupačna za sve. 

Snažno ubrzanje, prošireni vodeći domet, futuristička tehnologija, dovoljno prostora za teret, besplatno punjenje samo su neke od prednosti najboljih Teslinih električnih automobila. Mane za sada nećemo da izdvajamo, mada moramo reći da ih najbolji Teslini električni automobili gotovo i nemaju.  Ono na šta ćemo se osvrnuti jesu modeli koji zaslužuju da se nađu na čisi najbolji! 

Najbolji Teslini električni automobili – po čemu se izdvajaju?

Godinama Teslini modeli dominiraju na tržištu električnih automobila! Bilo da je u pitanju luksuzni ili obični model električnog automobila, čini se da Tesla zadaje ozbiljan zadatak svim svojim konkurentima, počevši od cene, preko izgleda i performansi do dometa i komfora!  

Vreme je da saznate koji su, po našem skromnom mišljenju, najbolji Teslini električni automobili!

Tesla Model S

Model S je prvobitno lansiran 2012. godine. Upravo je ovaj model pomogao kompaniji Tesla da se postavi na mapu proizvođača automobila. Od izlaska, Model S je ažuriran nekoliko puta a najnoviji model ima tri verzije: Long Range Plus i Plaid. Modeli Standard i Performance su nedavno prestali da se proizvode. 

Iako su neka ranija izdanja Model S nudila pogon na zadnje točkove, svi najnoviji Model S električni automobili rade sa pogonom na sve točkove (AVD). 

Svi modeli standardno nude funkciju Autopilot – koja donosi čitav niz pomoći za vozača. Rekli ste najbolji Teslini električni automobili? Tesla Model S je definitivno jedan od njih!

Tesla model 3

Model 3 lansiran je u SAD-u 2016. godine kao pristupačna alternativa modelu S, sa nešto nižom cenom kako bi postao najpristupačniji Teslin model. 

Sedan sa četiri vrata, Model 3 je lansiran sa nizom opcija, od kojih su sada ostale samo tri dostupne. Raspon cena zavisi od nadogradnje ali je ovo svakako jedan od najboljih Teslinih automobila koji zaslužuje da se nađe na našoj listi. 

Tesla Model X

Teslin model X je EV u stilu SUV-a koji može da primi sedam ljudi. Svoj prelepi dizajn duguje  velikom delu originalnog modela S, posebno kada je u pitanju unutrašnji displej.

Ekran osetljiv na dodir doprinosi osećaju da je ovaj auto zaista stigao iz budućnosti. Postoje dva modela, ali tri različite konfiguracije sedišta – možete odabrati 5 sedita (uključeno u cenu), 6 (6.500 dolara dodatno plaćate) ili 7 (3.500 dolara). Autopilot je uključen u cenu a puna opcija nadogradnje košta oko 10.000 dolara. Ovaj mode se može pohvaliti dugim dometom. 

Postojao je niz različitih verzija Modela X, međutim, sada se proizvodi samo Long Range i Plaid.

Roadster

Tesla Roadster je počeo da “zakuvava” celu priču 2008. godine. I dalje je dostupan samo za rezervacije. Bez obzira na to, smatramo da zaslužuje da se nađe na listi najbolji Teslni električni automobili zbog svojih najavljenih performansi. 

Cilj Roadstera je da bude najbrži električni automobil na putu. Pored izvrsnuh performansi može se pohvaliti i odličnim izgledom – ima uklonjiv stakleni krov. 

Postoje dve verzije za rezervaciju: Roadster i Founders Series, sa razlikom u ceni od 50.000 dolara. Iako je ovo jedan od najskupljih modela Tesle, definitivno zavređuje pažnju. 

Zašto su najbolji Teslini električni automobili tu gde jesu?

Tesla, za razliku od gotovo svakog drugog proizvođača automobila, neprekidno vrši promene na svojim proizvodima tokom godine. Tesla oglašava efikasnije električne motore kao i brže punjenje putem robusnijih punjača. 

Kao odgovor na pitanje zašto Tesla predvodi u trci električnih vozila, odgovor je –  jer ima snažniju baterijsku tehnologiju i preuzima više rizika. Više od jedne decenije, Tesla od temelja dizajnira vozila na baterije i koristi softver kako bi baterije učinio efikasnijim. 

Ukinuo je mnoštvo teških, tradicionalnih luksuznih karakteristika u korist aerodinamike, preduzeo mere kao što je odbacivanje menjača sa više brzina u korist dvostrukih motora programiranih da šalju različite odnose snaga na prednje i zadnje točkove. Pored svega navedenog, dizajn automobila je još jedna prednost koja je karakteristična za Tesla električne automobile. 

Sve u svemu, najbolji Teslini električni automobili su zasluženo na vrhu! I sami shvatate zašto!