Naslovna Vesti STIŽE nam najjeftiniji električni automobil!

STIŽE nam najjeftiniji električni automobil!

407
0
Fisker
Fisker

Urbani električni automobil, kako ga proizvođač Fisker naziva, spreman je za serijsku proizvodnju u saradnji sa Foxconn partnerom i naručivanje je počelo.

Svi koji žele da rezervišu najjeftiniji električni automobil, čija cena kreće od 29.900 dolara, moraju da polože depozit od 250 dolara i strpe se do 2024. godine, kada će sa trake biti odvezeni prvi PEAR električni automobili.

Cena od 29.900 dolara data je bez poreza i taksi, koji su različiti u svakoj zemlji.

Ovaj električni automobil, iako stiže u proizvodnju i počinje naručivanje onlajn, nema javne specifikacije, ali je Fisker objavio da će staviti naglasak na sportski stav, prve tehnologije primenjene u industriji, moderan kokpit i intuitivan interfejs, ali i veliki prtljažnik i nosivost automobila.

Foto: Fisker

Plan je da Foxconn i Fisker u američkom Ohaju proizvode preko 250.000 vozila godišnje, koja će se prodavati širom sveta uživo i preko interneta. Nažalost, o kvalitetu samog vozila, bateriji, razdaljini koju može da pređe, a ni ukupnim performansama motora i vozila uopšte ne znamo ništa, a rivali se spremaju žestoko da odgovore.

Iako je Fisker PEAR EV povoljniji od modela Tesla Model 3 (35.000+ dolara), kompanija Tesla radi na automobilu koji će uskoro biti predstavljen, a koji bi trebalo da košta 20-ak odsto manje, oko 25.000 dolara. Takođe, Chevrolet radi na svom Equinox EV-u, koji bi mogao da bude još jedan vrlo jak rival.