Naslovna Vesti U pripremi električni Lamborghini Urus!

U pripremi električni Lamborghini Urus!

287
0

Lamborghini Urus je brzo postao prodajni hit, pa je u prve dve godine prodat u više od 10.000 primeraka i time postao najprodavaniji model ovog italijanskog proizvođača.

Osim prepoznatljivog dizajna i visokog luksuza, Urus se diči i snažnim V8 twin-turbo benzinskim motorom sa 650KS. Međutim, potonji podaci bi mogli u dogledno vreme da budu zamenjeni kilovatima dobijenim iz baterija i elektromotora, piše Autonet.hr.

Prvi čovek dizajnerskog odeljenja ove kompanije, Mitja Borkert, u razgovoru za portal Drive je nedavno nagovestio da je upravo elektrifikacija Urusa u planu. “Pre ili kasnije Urus će preći na struju… da budem iskren, regulativa u svetu i društveno prihvatanje – trendovi u svakom slučaju idu u tom smeru. Ne kažem da će Urusov naslednik sigurno biti električni, ali za ovakvu vrstu automobila elektrifikacija ima više smisla”, izjavio je Borket.

Iz njegovih reči se zaključuje da Urus u aktuelnom izdanju verovatno neće dobiti električnu verziju, ali da se u fabrici u mestu Sant’Agata Bolognese verovatno kuva plan za lansiranje električnog SUV-a sportskih karakteristika i visoke klase.

Izvor: Autonet.hr