Naslovna Automobili Najbolji Audijevi električni automobili

Najbolji Audijevi električni automobili

830
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Johannes Maximilian
https://commons.wikimedia.org/wiki/Johannes Maximilian

Dok automobili poput Volkswagenovog modela ID.3 masovno izbijaju na tržište, Audijev cilj je čvrsto postavljen na premijum sektor. 

Sa čime su nas to najbolji Audijevi električni automobili oduševili i zahvaljujući čemu su postali jedni od omiljenih kada je tržište električnih automobila u pitanju? Da li Audi pretenduje da postane “novi premijum” brend i u električnom sektoru i da li će se količina Audi električnih automobile povećati dok će ukupna količina izbora pasti?

Zajedno sa odabirom varijanti proizvoda sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, Audijev cilj je da do 2025. godine ponudi više od 30 električnih automobila, od kojih će 20 biti BEV. 

 Dok nestrpljivo čekamo na nove modele koji će nas sasvim sigurno raspametiti, nije na odmat da se prisetimo koji su najbolji Audijevi električni automobili koji su već na tržištu. 

Najbolji Audijevi električni automobili – po čemu se izdvajaju?

Šta znači voziti potpuno električni Audi? Ukratko, to je pravo zadovoljstvo u vožnji. Uzbuđenje koje osećate dok nogom dodirujete gas, lakoća vožnje, odličan domet i još bolja izdržljivost baterije, komfor kao i savršen izgled automobila – sve što možete poželeti od jednog električnog vozila! 

Audi e-tron

Audi e-tron je dobar luksuzni električni terenac. Ovaj model električnog automobile je ugodan i priuštiće vam udobnu i opuštajuću vožnju zahvaljujući svooj prostranoj unutrašnjosti i vrhunskim materijalima koji se nalaze unutar njegove kabine. 

Njegov električni sistem pogona na sva četiri točka omogućava sigurno upravljanje i brzo ubrzanje. E-tron se takođe isporučuje sa dodatnom naprednom tehnologijom i bezbednosnim funkcijama, i u sklopu svojih funkcija nudi vam dva jednostavna ekrana za upotrebu i zabavu.

Ukoliko planirate da kupite električni terenac, Audi e-tron obavezno razmotrite. Idealan je za svakodnevna putovanja i uživanje u vožnji. 

Audi Q4 e-tron

Sa potpuno električnim pogonom, Audi Q4 e-tron idealan je sportski automobil koji je prikladan za svakodnevnu upotrebu. 

Q4 e-tron je impresivan EV i jedan je od najboljih automobila na MEB platformi do sada. Udobnost tokom vožje, kvalitetna izrada, domet, baterija… Sve navedeno vam nudi Audi Q4 e-tron.

Čitav dizajn je vrlo minimalistički i čini se da je kabina prostranija. Volan je mali sa ravnim gornjim i donjim delom, u kompletu sa kontrolama osetljivim na dodir. 

Kao i kod ostalih automobila koji koriste MEB platformu, i ovde postoji izbor veličine baterija. Najbolji Audijevi električni automobili, u ovom slučaju Audi Q4 e-tron može se pohvaliti snagom do 220 kW, ubrzanjem (0 – 100 km/h) do 6.2 s i dometom do 520 km. 

Audi e-tron GT

Oni koji su imali prilike da sednu za volan jednog od najboljih Audijevih električnih automobila kažu da je potrebno tako malo vremena da se shvati da je ova model zapravo dosta drugačiji od Porsche Taycana. 

Uprkos tome što deli istu potpuno električnu platformu J1 koju su zajednički razvili Porsche i Audi – čini se da novi potpuno električni vodeći automobil kompanije Audi ii nema toliko zajedničkih komponenti sa svojim električnim blizancem iz Štutgarda, kako su ga prozvali. 

Novi e-tron GT dolazi u dve verzije. Standardni e-Tron GT quattro koristi isti pogonski sistem od 469 konjskih snaga kao i Taycan 4S, sposoban za razvijanje brzine od 0-162 km/h za 4,1 sekunde kada u potpunosti primeni režim pojačanja. 

Isto se uglavnom odnosi i na model RS. Sa 590 konjskih snaga i 637 konjskih snaga u režimu pojačanja, ima slične performanse Taycan Turbo, ali ih isporučuje na manje agresivan način. Standardni quattro automobil ima bolji domet od RS modela.

Audi e-tron Sportback

Sportback je u suštini E-tron električni SUV u odelu po svojoj meri. Glomazan zadnji deo standardnog automobila zamenjen je siluetom nalik kupeu i zadnjim vratima u stilu lifta koji Sportback modelu daju elegantniji izgled. 

Kao i kod standardne verzije e-trona, i ovde su dostupne dve verzije: 

  • 50 quattro, koji proizvodi 309 konjskih snaga i ima bateriju od 71 kilovat sati koja mu omogućava službeni domet do 305 km.
  • 55 quattro, sa 402 konjske snage, baterijom od 95 kilovat sati i dometom od 397 km

Najbolji Audijevi električni automobili imaju nekoliko zajedničkih stvari, a najbtnija među njima je da su u pitanju električni automobili vrhunskog izgleda i performansi, pogodni su za svakodnevnu upotrebu, mogu se pohvaliti jačinom svojih baterija kao i dometom, i to je zaista paket svega onoga što prosečni korisnik električnih automobila može da poželi! 

Ukoliko se pitate da li se isplati kupiti električni automobil, pogotovo Audijev, naš odgovor je da! 
Najbolji Audijevi električni automobili, poput najboljih Rimac, Tesla i Nissan električnih automobila zadovoljiće sve vaše potrebe i želje!