Naslovna Automobili Najbolji kućni punjači za električna vozila

Najbolji kućni punjači za električna vozila

2041
0
Najbolji kućni punjači za električna vozila
https://commons.wikimedia.org/wiki/bigbend700

Posedovanje električnog vozila ima svoje prednosti, a jedna od njih je ta što za potrebe punjenja ne morate da idete do benziske pumpe, ili u ovom slučaju, do stanice za punjenje. Zašto? Zato što uz pomoć kućnog punjača moći da napunite svoje električno vozilo!

Kućni punjači nisu jeftini ali su vredni ulaganja. A koji su najbolji kućni punjači za električna vozila? 

Najbolji kućni punjači za električna vozila – šta morate uzeti u obzir pri kupovini?

Kad se već pitate koji su najbolji kućni punjači za električna vozila, znajte da postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru pravog punjača. Za početak, da li je vaše vozilo priključni hibrid ili vozilo na baterije? Utičnici poput Chevrolet Volta nije nužno potreban skup punjač, za razliku od potpuno električnih vozila kao što su Chevrolet Bolt ili Nissan Leaf. Ne trošite više nego što morate, posebno ako punite plug-in hibrid.

Dalje, moraćete da utvrdite da li želite punjač nivoa 1 ili nivoa 2. Punjači nivoa 2 brže obavljaju punjenje od punjača nivoa 1, ali često zahtevaju drugu utičnicu koju možda nemate na raspolaganju u svom domaćinstvu. 

I na kraju, ukoliko punjač za elektično vozilo ne planirate da instalirate u garaži, obavezno kupite onaj koji je izdržljiviji kada je izložen suncu, vetru i vodi. Sada kada smo vas uputili u osnovno, saznajmo koji su najbolji punjači za elektična vozila.

JuiceBox Smart EV punjač

Serija kućnih EV punjača JuiceBox dostupna je u tri varijante, 32 amp (7,7 kW), 40 amp (9,6 kW) i 48 amp (11,5 kW). Verzije od 32 i 40 ampera mogu se koristiti ili kao priključni punjač ili kao mehanički punjač, dok je JuiceBox 48 trenutno dostupan samo kao mehanički punjač. 

Pomoću ovih punjača možete da koristite mobilnu aplikaciju JuiceNet za kontrolu raspoređivanja, merenja energije, obaveštenja i LED indikatora svetla za punjenje. Možete čak da koristite glasovne komande za nadgledanje, upravljanje i kontrolu punjača.

Svaki punjač otporan je na sve vremenske uslove i ima trogodišnju garanciju za upotrebu u normalnim uslovima. 

ChargePoint Home Flex WiFi Enabled EV kućni punjač

Ukoliko ste imali prilike da koristite javne stanice za punjenje elektičnog vozila, najverovatnije ste naišli na ChargePoint punjač. Poput gorenavedenog JuiceBox punjača, i ovim punjačem možete da upravljate daljinski, preko aplikacije koja vam omogućava da “zakažete” punjenje onda kada je struja najjeftinija, kao i da podesite podsetnik tako da nikada ne zaboravite da priključite vozilo.

Preporuka je punjač nivoa 2 koji može dodati domet do 59 km na sat na većini elektičnih vozila. Priključna stanica se može podesiti da se puni od 16 do 50 ampera, pružajući vam kontrolu nad utroškom elektirične energije. I za ovaj punjač dobijate garanciju 3 godine kao i korisničku podrušku 24/7. 

Siemens VersiCharge kućni punjač

Lista “najbolji kućni punjači za električna vozila” ne bi bila potpuna bez Siemens VersiCharge punjača koji je dostupan u tri modela. Po mnogima koji su imali prilike da se susretnu za ovim punjačem, Smart Grid model je najbolji. U pitanju je WiFi punjač koji možete da koristite putem iOS ili Android aplikacije za daljinsko upravljanje punjačem.

Sva tri punjača imaju izlaznu snagu od 240V i 30A. S obzirom na to da je punjač nivoa 2, nudi približno četiri puta brže punjenje od nivoa 1 i odgovara svim automobilima koji poseduju konektor J1772.  Bez obzira na model koji odaberete, biće vam potreban dvopolni prekidač od 40A.

Još jedna od prednosti ovog punjača je što dolazi sa trogodišnjom garancijom.

Bosch Level 2 EV kućni punjač

Još jedan kućni punjač koji iz više razloga zaslužuje da se nađe na listi “Najbolji kućni punjači za elektična vozila” je Bosch Level 2 EV kućni punjač. Bosh, ugledna marka u industriji nudi punjač nivoa 2 i jedan je od najskupljih na tržištu. 

Odlikuje se kompaktnim i elegantnim dizajnom i puni svako vozilo koje ispunjava standard J1772. Boschove stanice za punjenje i te kako zadovoljavaju sve kriterijume a njihova kućišta otporna su na sve vremenske uslove i idealna su kako za unutrašnju tako i za spoljašnju upotrebu.

Punjač poseduje prekidač za uključivanje/isključivanje, dok višenamenske LED lampice pokazuju stanje punjenja i napajanja.

Pulsar Plus Level 2 EV kućni punjač

Tražite kompaktniji dizajn jer ne želite da vam veliki punjač visi sa zida garaže? Ovaj elegantni punjač nivoa 2 kompanije Vallbox nudi punjenje od 240 volti u malom pakovanju. Pulsar Plus nudi snagu do 40 ampera, što znači da svoj električni automobil možete napuniti do sedam puta brže u poređenju sa standardnim kablovima za punjenje nivoa 1. 

Korišćenjem aplikacije myVallbox punjač možete povezati sa pametnim uređajima, koji vam omogućvaju bežično upravljanje i nadgledanje punjača putem Bluetooth-a ili WiFi-ja. Pomoću aplikacije možete da napravite raspored punjenja kako biste smanjili troškove. 

Punjač je vodootporan i otporan na prašinu. I zaista može biti idealan za kućne uslove!  

Najbolji kućni punjači za električna vozila zaista imaju svojih prednosti. Ukoliko razmišljate o kupovini, pored cene obratite pažnju i na jačinu istih, kao i na garanciju.