Naslovna Automobili Renault električni automobili – vodeći u Evropi!

Renault električni automobili – vodeći u Evropi!

3349
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Kirill Borisenko

Tokom poslednje decenije, Renault električni automobili postali su vodeći u Evropi. Plan Renault kompanije predstavljen početkom godine fokusira se na  električno vođstvo grupe i jedinstvene prednosti njene E-TECH , hibridne i plug-in hibridne tehnologije. Cilj je proširiti ponudu električne mobilnosti, kako u pogledu vozila, tako i usluga. 

Hoće li Renault električni automobili postati dostupni svima? 

Renault električni automobili – neosporni lider i njegova dostignuća

Poznati francuski brend je po svim istraživanjima i statistikama udvostručio prodaju i još jednom potvrdio vodeću poziciju kada je prodaja električnih automobila u pitanju – 115.888 prodatih primeraka. Model Zoe je najprodavaniji električni automobil čija je prodaja skočila za 114%, sa 100.657 prodatih  primeraka. 

Po čemu su se Renault električni automobili izdvojili i koji su najbolji Renault električni automobili? Saznajmo u nastavku.

1. Model Zoe

Renault Zoe je od samog nastanka pokušao da reši dva najveća “problema” kada su električni automobili u pitanju: visoku cenu i kratak raspon između punjenja baterije električnog automobila

Ovaj hečbek u obliku Ford Fieste sa pet vrata može da pređe gotovo 200 kilometara uz potpuno punjenje, košta manje nego većina rivala i isporučuje se sa standardnom opremom, uključujući zidni punjač od 7 kW instaliran u vašem domu.

Postoji gotovo deceniju, ali redovne promene tokom godina poboljšavale su kvalitet enterijera ali i ostale performanse – duži opseg između punjenja.

Ukoliko poželite brzo punjenje, možete da priuštite sebi mogućnost punjenja od 50 kW, koje će napuniti bateriju automobila za nešto više od sat vremena. Bez dodavanja ove opcije, uobičajeni javni punjač od 22 kW omogućava vam potpuno punjenje za otprilike tri sata, dok će za potpuno punjenje trebati oko 9,5 sati uz pomoć kućnog punjača

2. Električni Renault Twingo 

Renault eletrični automobili mogu se pohvaliti modelom Twingo, koji je čini se, u potpunosti osvojio srca korisnika. U pitanju je mali gradski električni koji je kompaktan, okretan i prvenstveno lak za rukovanje. S obzirom na to da ima elekrični pogon i različite režime vožnje, dodatno doprinosi prijatnosti. 

Što se tiče dometa, njegova baterija od 22 kWh omogućava mu da celu nedelju šparta gradom uz samo jedno punjenje koje se može izvršiti do četiri puta brže na javnim stanicama nego kod drugih električnih automobila i sve to zahvaljujući svestranosti ponuđenih sistema koje ovaj model poseduje. 

Njegov motor od 60 kW (82 ks) isporučuje maksimalni obrtni momenat od 160 nanometara (Nm) koji je odmah dostupan. Ubrzanje od 0 do 50 km/h postiže se za samo 4 sekunde. Savršenstvo u malom, zar ne?

3. Renault Kangoo Z.E 

Renault Kangoo Z.E bio je prvi električni kombi u punoj proizvodnji, koji se prvobitno pojavio u prodaji 2011. godine. Veliko ažuriranje 2017. godine zabeležilo je veliki porast u dometu vožnje te ovaj model i dalje ostaje jedan od najpraktičnijih izbora priključnih kombija.

Pitanje koje se stalno postavlja kada su u pitanju električni kombiji je – koliko daleko može ići između punjenja? U slučaju Kangoo Z.E, ovo varira u zavisnosti od modela. Za originalnu verziju se tvrdilo da prelazi 170 km po punjenju, dok modeli koji su izašli na tržište nakon ažuriranja 2017. godine, zahvaljujući većem baterijskom paketu kao i novom R60 elektromotou imaju domet od 273 km po punjenju. 

Noviji modeli poznati su kao Kangoo Z.E 33 – a 33 se odnose na veću veličinu 33kWh baterijskog paketa. Motor od 60 konjskih snaga nije ništa moćniji u odnosu na prethodne verzije, ali je efikasniji, čemu pomažu i druga tehnološka dostignuća, uključujući sistem grejanja “toplotnom pumpom”. 

Teretni prostor je iste veličine na električnom kombiju Kangoo kao i kod dizel ili benzinske verzije, jer su baterije postavljene ispod poda. Električni automobili Renault ne bi bili potpuni bez ovog modela! 

Smanjeni troškovi održavanja, savršena kombinacija udobnosti, kvaliteta i cene, odličan izgled i vrhunske performanse – Renault električni automobili vam nude sve navedeno! 

Ovi električni automobili, sa nula emisija, pružiće vam neverovatno iskustvo upravljanja vozilom! Na vama je samo da izaberete model koji je baš po vašoj meri!